Wonen in Nederland

Verhuizen, welke kosten brengt het met zich mee?

Verhuizen, welke kosten brengt het met zich mee?

Als je gaat verhuizen krijg je te maken met verhuiskosten. Je moet dan denken aan een aantal zaken. Er is veel dat je moet regelen wanneer je gaat verhuizen. Denk hierbij aan het verhuizen zelf maar ook het schilderen van je nieuwe huis e.d. Alles wat te regelen valt van een verhuizing kun je hier lezen.

hiveboxx-mYxzG5NwDNs-unsplash

Verhuizen kost altijd geld

Een verhuizing betekent een nieuwe start. Als je van plan bent om te verhuizen is het belangrijk dat het soepel verloopt. Het liefst wil je geen zorgen hebben omtrent de verhuizing. Je wilt dat het vlekkeloos verloopt. De meeste mensen nemen dan een verhuisbedrijf in de arm. De verhuizing zal sneller verlopen dan wanneer je zelf gaat verhuizen. Een verhuizing kost altijd geld. Het maakt niet uit of je een verhuisbedrijf neemt of dat je zelf gaat verhuizen.

Wat zijn de kosten van een verhuisbedrijf?

Als je een verhuisbedrijf inhuurt krijg je te maken met verhuiskosten. Deze zijn afhankelijk van een aantal factoren. De reisafstand, de hoeveelheid spullen die verhuisd moeten worden, het aantal verhuizers dat nodig is, het aantal auto’s of vrachtwagens die nodig zijn en de grootte van de auto’s of vrachtwagens voor de spullen. Een erkend verhuisbedrijf rekent meestal een hoger tarief dan een reguliere verhuizers.

De voorrijkosten van een auto of vrachtwagen kost bijna € 55,00 bij reguliere verhuizers. Een verhuiswagen met bestuurder kan 60 tot 75 euro per uur vragen. De standaard kosten kunnen oplopen tot wel € 1000 euro voor het verhuizen. Er kunnen nog extra kosten ontstaan wanneer je wilt dat de verhuizers de spullen in en uitpakken maar ook inboedelopslag kan zorgen voor extra kosten.

theo-dorp-4_TYsMnML60-unsplash

Besparen op verhuiskosten

Een verhuizing kost geld in welke vorm dan ook. Je kunt echter besparen met verhuiskosten. Als je kiest voor een verhuisbedrijf kun je zelfs besparen op de kosten. Je kunt bijvoorbeeld het in en uitpakken van de spullen al zelf doen. Je hebt de mogelijkheid om dan veel weg te gooien van spullen die je niet meer nodig hebt.

Heb je hulp nodig dan zou je vrienden en familie kunnen vragen je te helpen met verhuizen. Dat drukt ook de kosten bij een verhuisbedrijf. Check bijvoorbeeld van tevoren of je in aanmerking komt voor een verhuiskostenvergoeding. Je kunt kosten besparen door doordeweeks te verhuizen in plaats van in het weekend. Check de verhuisbedrijven en vraag offertes aan.

meer te weten komen

Randstad

platteland