Wonen in Nederland

Wonen in de Randstad. Waarom zou je ervoor kiezen?

Wonen in de Randstad. Waarom zou je ervoor kiezen?

Je wilt gaan wonen in de Randstad. Dat kan verschillende redenen hebben. Wonen in de Randstad kan veel voordelen hebben maar ook nadelen. Waarom de meeste kiezen voor de Randstad leggen we je hier uit.

taylor-wilcox-NTur2_QKpg0-unsplash

De school is goed bereikbaar

Je bent bezig met een opleiding in de Randstad. Dat kan een reden zijn om te verhuizen naar de Randstad. Vooral in en rondom de grote steden kun je gemakkelijk fietsen naar de scholen. De OV is in de Randstad beter bereikbaar waardoor je gemakkelijk overal komt. En als het regent kun je gewoon met de metro in de ochtend naar je school.

De winkels in de Randstad zijn binnen handbereik

Als je klaar bent met de opleiding volgen kun je gezamenlijk met vrienden nog even naar de stad. Gezellig een terrasje pakken of iets gaan kopen in een van de winkels in de Randstad. De winkels zijn binnen handbereik en dat maakt wonen in de Randstad zeker prettig. Er zijn stadsdelen genoeg waar je naar toe kunt gaan vanuit de randstad.

Je ontmoet veel nieuwe mensen in de Randstad

In de Randstad zul je veel nieuwe mensen leren kennen. De mensen zijn vaak ook excentrieker. De kans dat je verschillende mensen ontmoet in de Randstad ligt een stuk hoger dan wanneer je bijvoorbeeld op het platteland woont. In de Randstad maakt het niet uit hoe je bent en wat je aan hebt. Je wordt sneller geaccepteerd in de steden.

ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplash

Het uitgaansleven en concerten

Een groot voordeel van de Randstad is, dat er veel te beleven valt. Er worden geregeld concerten georganiseerd maar uitgaan in de Randstad is ook leuker. Wanneer je in de Randstad woont kun je naar veel concerten omdat het OV beter geregeld is en de afstanden korter zijn. Het wordt geen dure grap wanneer je naar een concert wilt of op stap wilt. Je kunt op een laat tijdstip nog een trein of bus krijgen in de Randstad.

De Randstad is altijd druk

De Randstad heeft veel voordelen maar ook een nadeel. Een nadeel ervan is dat het altijd druk is. In een dorp is het rustiger. Als je iemand bent die niet van de drukte houdt, dan is de randstad niet de juiste plek voor je. De Randstad is ideaal voor OV en de bereikbaarheid van je school maar voor de rust is het zeker goed.

meer te weten komen

platteland