Wonen in Nederland

5 redenen om te willen wonen op het platteland

5 redenen om te willen wonen op het platteland

Wanneer je van de rust houdt is dat al een reden om te willen wonen op het platteland. Een andere reden kan de natuur zijn. Op het platteland zul je meer natuur aantreffen dan in de stad. Je kunt dan echt genieten van alle natuur maar ook van de dieren op het platteland.

marcus-ganahl-7zqargTPgFI-unsplash

De rust op het platteland

Als je gaat samenwonen is het belangrijk om eerlijk te zijn tegen elkaar. Maak een dag vrij en bespreek dan alle geldzaken met elkaar. Wees ook eerlijk over schulden wanneer je gaat samenwonen. Zet alle inkomsten, uitgaven en schulden in een overzicht zodat alles duidelijk wordt. Dan pas kun je beginnen aan een gelukkig samenwonen.

Je bent dichter bij de natuur

In de stad zul je niet zoveel natuur aantreffen dan op het platteland. Als je van de natuur houdt en van dieren dan ben je echt op je plek in een dorp of platteland. De natuur ligt kort bij je huis waardoor je niet lang hoeft te lopen om de natuur op te zoeken. En heb je zelf huisdieren dan zullen deze zich ook gelukkiger voelen.

Een kat bijvoorbeeld loopt minder gevaar dan in de stad. De kat kan meer vrij lopen zonder dat je bang hoeft te zijn dat er iets mee gebeurt. De hond kun je in alle rust uitlaten en genieten van de omgevende natuur.

Huisdieren op het platteland

Als je in de stad woont heb je meestal een appartement waar je kunt wonen. Een huisdier is dan vaak moeilijker te houden. Op het platteland kun je meerdere dieren nemen. Kleine huisdieren zoals katten of honden maar je zou ook kunnen kiezen voor een paard of een ezel bijvoorbeeld. Dieren voelen zich gelukkig op het platteland.

illiya-vjestica-W5FdAcHp7l8-unsplash

Geen lange files op het platteland

Je kunt vaarwel zeggen tegen lange files wanneer je gaat wonen op het platteland. Je hoeft niet meer vroeger te vertrekken van huis om op tijd te komen op het werk. Je hebt een betere nachtrust die ook nog langer duurt. Je wordt uitgerust wakker en kunt genieten van een rustige ochtend.

Onroerend goed is goedkoper op het platteland

De huizen op het platteland zijn goedkoper dan in de stad. Op het platteland krijg je een huis en geen appartement. De huizen zijn ruim op het platteland.

meer te weten komen